Rijksoverheid logo

Areas of interest

Accountancy  Economics  Finance  Business Adminstration  Fiscal Economics 

About Rijksoverheid

Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Aan een rechtvaardige, ondernemende en duurzame samenleving. Een samenleving waarin iedereen zich veilig en vrij kan ontplooien. Wij jij die bijdrage leveren? Dan hebben wij je heel wat te bieden. Goede arbeidsvoorwaarden bijvoorbeeld. Maar belangrijker nog: een uitdagende werkplek. Met veel mogelijkheden je te ontwikkelen.

De Rijksoverheid is onderdeel van de overheid en bestaat onder andere uit onze 11 ministeries in Den Haag, de uitvoerende diensten die onder deze ministeries vallen en de Hoge Colleges van Staat. In totaal werken er bij de Rijksoverheid zo’n 115.000 mensen, verspreid door heel Nederland.

De Rijksoverheid zoekt de beste ICT’ers, technici, financials, juristen en andere starters. Zo kun je je als pas afgestudeerde aanmelden voor de vele traineeships. Dan combineer je interessant werk met een opleiding op hoog niveau en werk je op verschillende plekken binnen de Rijksoverheid. Verder kun je bij de Rijksoverheid met alle mogelijke opleidingen terecht voor een stage of afstudeeropdracht.

Op de website werkenvoornederland.nl lees je meer over het werken bij de Rijksoverheid. Lees de verhalen van mensen die leuk en interessant werk doen bij de rijksoverheid en laat je verrassen. Wil je deelnemen aan een van onze traineeprogramma’s? Kijk dan op onze starterspagina.

Contact information


Key Figures

  • Starting graduates per year: 450 +
  • Internships per year: 4500
  • Employees in the Netherlands: 116.000
  • Main office Netherlands: 's-Gravenhage